Blogi

Alanya

Alanya on ollut monta vuotta suomalaisten suosiossa,

johtuen hyvistä lentoyhteyksistä, halvasta hintatasosta ja ystävällisistä ihmisistä. Liiran arvo on euroon nähden heikentynyt ennätys alas, keväällä -18 rikkoutui viiden liiran raja. Ystävällisyys on molemminpuolinen, suomalaiset ovat kovin pidettyjä Turkissa. Suomesta on sesonkiaikana jopa seitsämän suoraa Finnairin lentoa viikossa Alanyan Gazipasan kentälle, matkaa n.40km ja Antaliaan n.130km on Suomesta useita lentoja viikossa. Finnair lentää ensi talvena joka lauantai, ensi kertaa läpi vuoden Alanyaan, kertoo hyvin paikan suosiosta. Alanyassa on lähes kolmesataatuhatta asukasta ja vakituisia ulkomaalaisia kymmeniä tuhansia ja sesonkiaikana turisteja jopa satojatuhansia. Yli kolmesataa aurinkoista päivää vuodessa ei jätä ketään kylmäksi. Alanya on kasvanut pienestä kalastajakylästä isoksi lomalaisten paratiisiksi, joka on levinnyt Kale-kukkulan molemmin puolin usean kilometrin matkalle.

Nykyään yhä useampi haluaisi kokeilla vaihtoehtoista asumista hotellin sijaan. Pieni yhden huoneen hotellihuone on monelle liian pieni, niinpä vuokrata samalla rahalla isompi kalustettu huoneisto on monelle parempi vaihtoehto. Myös monella pyörii mielessä oman loma-asunnon hankinta, niin mikä sen parempi, kuin kokeilla asumista ensin vuokralla. Asumista kannattaa myös kokeilla eri kaupunginosissa, niin voi löytää mieleisen paikan mistä hankkia oma asunto. Vuokra-asuntojen hintataso on edullinen, vertaa sitä mihin asumismuotoon hyvänsä. Yhden makuuhuoneen asunnon saa reilulla kahdella sadalla ja kahden makuuhuoneen noin kolmella sadalla eurolla viikoksi ja pitempi aikainen vuokraus laskee tietysti hintaa. Asunto yhtiöissä on yleensä samat mukavuudet kuin hotelleissa ja monesti paljon avarammat vapaa-ajan viettopaikat ja harrastus mahdollisuuksia enemmän. Keittiöissä on kaikki tarvittava ja kaikki huoneet on ilmastointuja, myös parvekkeet on täällä isoja verrattuna hotelleihin. Kulkuyhteydet toimii hyvin, Alanya on levittäytynyt yli kymmenen kilometrin matkalle ja linja-autoja kulkee päästä päähän kolmesti tunnissa. Linja-auto asemalta pääsee myös etemmäksi hyvin edullisesti.

Jos sinulla on jo asunto Alanyassa,

oletko harkinnut sen vuokrausta? Toimimme suomalaisvoimin, ja vuokraamme asuntoja vain suomalaisille ja skandinaaveille.Teemme vuokra sopimuksen asiakkaan kanssa niinkuin Suomessa, että kaikista sopimuksista on dokumentit niin suomeksi kuin turkiksikin. Viranomaisille on osoitettava sopimus tarkistuksen tullen myös turkiksi. Viemme asiakkaan henkilökohtaisesti paikan päälle ja neuvomme hänelle huoneistoon liittyvät asiat. Vuokrauksen loputtua loppusiivous otetaan ammattilaisilta ja sen maksaa vuokralainen, myös veden- ja sähkönkulutus veloitetaan kulutuksen mukaan. Olemme toimineet Alanyassa usean vuoden ajan ja asumme täällä vakituisesti, niin meillä on hyvä paikallistuntemus. Jos kiinnotuit laittamaan asuntosi vuokralle niin ota yhteyttä sähköpostitse, suunnitellaan tarkemmin, miten asia toteutetaan.